Bruiloftband voor je huwelijksfeest

BruiloftbandEr komt heel veel kijken bij de voorbereidingen op wat voor jou de mooiste dag van het leven moet worden. De ringen, de kleding en de bestemming van de huwelijksreis; je moet het allemaal maar even zien te regelen. En dan moet je ook nog een leuke bruiloftsband zien te vinden.

Moet je nog wel een band boeken?

De eerste vraag die je zou moeten stellen is of je eigenlijk nog wel een bruiloftsband moet boeken. Er is namelijk een duidelijke verschuiving zichtbaar dat er tijdens huwelijksfeesten steeds vaker een beroep wordt gedaan op een DJ. En dat is niet geheel onlogisch, want het inhuren van een DJ heeft nogal wat voordelen ten opzichte van het strikken van een bruiloftsband. Denk alleen maar eens aan de kosten.

Eerder interactie met het dansende publiek

Een bruiloftsband is leuk, maar ook duur. Hoe groter de band, hoe duurder je doorgaans uit bent. Iedereen van de band wil immers wat geld verdienen. Tel maar uit je winst. Een DJ is alleen en goedkoper. Voor veel trouwlustigen is dit al voldoende reden om af te zien van een bruiloft band, die ook wat betreft de muziek veel beperkter is dan de DJ. Vaak heeft een goede band ruim voldoende repertoire om er een leuke avond van te maken, tegen het aanbod van de DJ kan de band echter nooit op. Bovendien kan de DJ snel schakelen als blijkt dat bepaalde genres niet aanslaan. Sterker nog, de DJ kan dat al halverwege een liedje doen, iets wat bij bands allesbehalve usance is. Nog een voordeel van de DJ is dat er vaak eerder sprake is van interactie met de mensen op de dansvloer.

DJ neemt zijn lichtshow en rookmachine mee

De ruimte dan. Boek je een bruiloftband, dan moet je vaak een deel van de dansvloer afstaan. Een band vraagt immers nogal wat ruimte. Een DJ daarentegen, kun je bij wijze van spreken in alle hoeken en gaten van de zaal kwijt. Veel ruimte is ie nooit nodig. De DJ kan bovendien ter vergroting van de feestvreugde zijn lichtshow meenemen, zoals de rookmachine ook altijd voor een speciaal sfeertje zorgt. Je kunt met de DJ vooraf al afspraken maken over de muziek die hij draait. Vaak heb je een zaal vol met jonge en oude gasten en de muziek moet eigenlijk voor iedereen zijn. Eh dat is altijd weer een heel leuke uitdaging voor de DJ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *