Muzikanten gevonden en nu? Afspreken! 1/5

Muzikanten gevonden en nu? Afspreken! 1/5

Hallo muzikanten en welkom bij deze praktische vijfdelige “en nu?” serie van Local Music. In deze serie artikelen krijg je praktische tips die je helpen bij het ontwikkelen van je pas opgerichte band. Enige idee hoe je aan optredens kan komen zodra je een paar leuke liedjes hebt ingestudeerd? Hoe promoot je je band om gevraagd te worden voor optredens? Deze artikelen gaan je op weg helpen! Vandaag, in deel 1, neem ik je mee bij het vinden van een geschikte oefenavond! Dit blijkt namelijk lastiger dan je denkt 😉

Deel 1: Muzikanten gevonden en nu? Afspreken!
Deel 2: Band gevormd en nu? Oefenen!
Deel 3: Setlist “compleet” en nu? Optreden!
Deel 4: Optreden geregeld en nu? Voorbereiden!
Deel 5: Optredens gehad en nu? Promoten van je band!

In een ouder artikel heb je 4 tips gekregen bij het vinden van de juiste band. Je hebt nu diverse oproepen geplaatst en met succes, de reacties stromen binnen! De muzikanten die je zocht heb je gevonden. Iedereen is enthousiast en het lijkt jullie allemaal leuk om een keer af te spreken. Tegenwoordig is een Whatsapp groep binnen no time opgericht en vliegen de berichtjes in het rond! Al snel ontstaat er chaos, iedereen stelt tegelijkertijd allerlei data voor en het einde is zoek! De één kan dinsdag over twee weken wel en op woensdag niet, de ander het liefst alleen op donderdag en de laatste wel op dinsdag maar niet op woensdag. Kortom: drama!

 

whatsapp Chaos Muzikanten

Een Whatsapp groep gebruiken om een datum te prikken loopt al snel uit op chaos!

 

Online datumprikken

Tegenwoordig zijn er gelukkig een groot scala aan oplossingen om hier enige vorm van structuur in aan te brengen en makkelijk en overzichtelijk een geschikte oefendatum te vinden. Online zijn er namelijk diverse tools om mee een datum mee te prikken. Een voorbeeld is www.afspreken.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een event “Muziek Maken” aanmaken. Bij dit event kan je een stuk of twintig data aanvinken waarop je met zijn allen zou kunnen gaan afspreken. Vervolgens verstuur je een uitnodiging naar je mede band genoten. Iedereen kan vervolgens zijn of haar beschikbaarheid invullen. Op deze manier zie je later in één oogopslag op welke dagen iedereen beschikbaar is. Het wijzigingen van de beschikbaarheid kan nog nadat deze al is ingevuld en verzonden. 

Een van de avonden waarop iedereen beschikbaar is vink je aan als definitief. Vervolgens krijgt iedereen automatisch een mail toegestuurd . Handig Toch? Scheelt weer 300 Whatsapp berichtjes 😉

 

afspreken 1 met muzikanten

Vul de naam van het event en de gegevens (naam + email) van je bandgenoten in!

 

 

 

 

afspreken 2 met Muzikanten

Vink de data aan waarop je zou willen oefenen

 

afpreken 3 met Muzikanten

Vink je eigen beschikbaarheid aan en laat zo zien op welke dagen jij muziek kan maken!

 

Nu er een datum geprikt is kan je een oefenruimte gaan boeken en starten met muziek maken! In deel 2 van deze serie krijg je informatie over het oefenen met de band. Wat is handig qua frequentie en met wat voor soort liedjes kan je nu het beste beginnen? Lees snel meer!

Local Music 2017 - All Rights Reserved