Muziekonderwijs in Amersfoort

Amersfoort is een bruisende en grote stad in het midden van Nederland. Met rond de 150.000 inwoners, 3 treinstations en een mooie grote kerk in het centrum, kan het niet anders dan dat er ook op het gebied van muziek van alles te doen moet zijn. Naast de nodige muziekfestivals en bandjes in kroegen, wordt jong muzikaal talent gestimuleerd en onderwezen op het gebied van muziek. Dit gebeurd door de organisatie Muziekonderwijs midden Nederland

Muziek onderwijs midden Nederland is een particuliere organisatie die in 2002 opgericht is. Met 4 locaties verspreid in Amersfoort geven zij les aan ruim 1500 leerlingen. Naast eigen leerlingen geven zij ook les aan basisscholen. Op die manier komen kinderen op jonge leeftijd al in aanraking met muziek.  

Met een breed cursus aanbod bieden ze voor kinderen (en ook peuters) vrijwel alle instrumenten aan. Denk hier aan gitaar, drum, zang, piano, trompet en dwarsfluit. Ook volwassenen kunnen terecht bij deze muziekschool. Er wordt goed ingespeeld op het drukke leven van een volwassenen. Daarom kan er gebruik gemaakt worden van een knipkaart. Hiermee kunnen er in overleg 10 lessen in een jaar tijd worden afgenomen. Naast muziekles is er ook de mogelijkheid om bandcoaching te krijgen.

Als je je kind wilt stimuleren om muziek te gaan maken, dan is het zeker een goed idee om ze een introductiecursus van 10 lessen te geven. 

 

 

Local Music 2017 - All Rights Reserved